Mega Möter

Mega Möter är ett forum där skolans elever får möjlighet att träffa personer som på olika sätt är knutna till musik- och kulturbranschen. Det kan vara allt från gästande artister till bolagsmänniskor och arrangörer. En annorlunda och helt utmärkt form av studievägledning tycker vi.

Maja Francis

Maja Francis tog studenten från Mega Musik år 2004 och har sedan dess steg för steg etablerat sig på den svenska popscenen och släppt massor av musik (bland annat tillsammans med Veronica Maggio) som spelats flitigt på radio de senaste åren.

Hanna Enlöf och Ylva Eriksson (Good Harvest)

Good Harvest slog igenom på bred front när de var förband åt hela Per Gessles sommarturné 2017 och deras smäckra singer/songwriter-musik har sedan dess setts och hörts i massor av olika sammanhang.

Victor Thell

Ytterligare en begåvad musiker som gått hos oss på Mega Musik. Victor Thell är idag ett väletablerat och erkänt namn i låtskrivar- och producentkretsar och har bland annat gjort låtar till Darin, Anastacia, Molly Sandén, Oscar Zia och Danny Saucedo och dessutom vunnit det prestigefyllda Dennis Pop Awards och spelat flitigt med sin egen duo Smith & Thell.

Paulo Mendonca

Paulo Mendonca är den väletablerade funkgitarristen som släpper musik i eget namn men också turnerat med Tina Turner.

Jesper Rydberg

Jesper Rydberg är Helsingborgs-DJ:n som spunnit vax sedan barnsben och på senare år även hjälpt till att sprida den elektroniska musik han brinner för genom projektet EMC Helsingborg.

Anna Tenfält

Anna Tenfält jobbar med management för artister på Summit Music Management som bland annat arbetat med Mando Diao.

Isabella Sjöstrand

En av många före detta Mega-elever som fortsatt jobba i musikbranschen. Isabella Sjöstrand gick efter gymnasiet Anders Bagges låtskrivarskola Dreamhill Music Academy och har därefter skrivit och släppt musik i både eget namn och åt andra artister.

Linn DeWill och Peter Hart

Som A&R på världens största skivbolag Universal Music Group har Linn DeWill och Peter Hart arbetat med flera av vårt lands mest etablerade artister.

Adam Axelsson

Gitarristen Adam Axelsson är vår gamla kära Mega-elev som med sitt band Outtrigger tog sin metal hela vägen in i Melodifestivalen 2014.

Gustav Andersson

Gustav Andersson är det före detta fotbollsproffset (alla minns vi hans 3-1 mot Malmö FF 2007) som idag jobbar med ungdomars förhållande till fysisk rörelse och hur detta påverkar olika typer av prestationer.

Daniel Nilsson

Daniel Nilsson har jobbat med flera olika delar av Helsingborgs kulturliv; inte minst genom att ha varit festivalgeneral för den stora stadsfestivalen HX.

Jejo Perkovic

Jejo Perkovic är taktfast trummis i en rad olika band där väl ändå Mustasch, Infinite Mass och The Bear Quartet får räknas till de mest välkända.

Frida Alkestrand

Frida Alkestrand är vår gamla Mega-elev som efter studenten fortsatt arbeta med den elektroniska musiken. Frida har utbildat sig till Musik- och eventarrangör och bland annat jobbat som klubbansvarig på Debaser i Malmö och med klubbkollektivet Tjejrejv.

Hasse Jönsson

Utan Hasse Jönsson, inget The Tivoli och utan The Tivoli inte mycket till musikscen i Helsingborg. Alla vi som älskar musik har alltså mycket att tacka Hasse för då han erbjudit (och som tur är fortfarande erbjuder) oss en fantastisk livescen att både spela på och njuta av konserter framför.

Martin Ekelund

Som turnéledare för the Ark under sex år fick Martin Ekelund se stora delar av musiksverige och han har också varit basist i rockbandet Bonafide och är numera sångare och basist i Waterdog.